Det er i meget få hjem, at man ikke ser hunden som det foretrukne kæledyr, og har man allerede en, er det meget svært at leve uden.

Ikke desto mindre er der en række af overvejelser, som man skal gøre sig, inden man går ud og anskaffer sig sin nye bedste ven. Alle racer kræver nemlig forplejning på den ene eller anden måde, men graden heraf afhænger blandt andet af, om man har anskaffet sig en korthåret eller langhåret hund.

Staffordshire bull terrieren som en favorit

En af de racer, som på nuværende tidspunkt er særligt populære i de danske hjem, er den engelske ”staffy”, for til trods for deres lidt barske ydre, har racen vundet mange over med sit glade og legesyge sind. Mange kan vist nikke genkendende til, at det er en race med krudt i måsen!

Staffen er en hund, der nyder at være udenfor og løbe frit, men samtidig kræver den god lydighedstræning for ikke at lade sig distrahere af sine omgivelser eller styre af sin lidt stædige natur.

I regn og slud må hunden ud

Med sit energiske sind er staffen en hund, der har stor glæde af nogle gode lange gå- eller løbeture. Her handler det om at anskaffe sig en hundefrakke, fordi samtidig er staffen en race, der har utrolig svært ved at regulere sin egen kropstemperatur. Dette gælder desværre både, om der er 37 grader eller -2 grader udenfor.

Med en hundejakke – hvis ikke flere – sikrer man sig, at hunden er godt klædt på til vejret, uanset om det regner, sner eller solens stråler er fremme. Det handler om, at man passer på sin kære hundeven, når man begiver sig ud i varmen eller kulden.

En hundefrakke til enhver hund

Der er næsten ikke det, som man ikke kan finde til sin firbenede ven, og dette gælder også i forhold til hundebeklædning. Man kan både finde den vindtætte hundefrakke, som man kan finde den vandtætte eller frotterede hundefrakke.

Særligt er der mange, som finder stor glæde i fleecejakken til deres hund, idet den kan fungere godt til de lidt køligere sensommeraftnerne såvel som forår- og efterårsdagene.