Skrevt d. 04.11-2022

Sådan plejer du din Staffordshire Bull Terrier

En Staffordshire Bull Terrier er den aktive, glade og muskuløse hund, der elsker opgaver og at være sammen med sin ejere. Som hundeejer er der mange ting, du skal forholde dig til omkring dit kæledyr - det gælder blandt andet pelspleje. 

Herunder kan du læse mere om, hvordan du passer godt på din bull terriers pels. Du får viden om, hvor ofte pelsen skal vaskes, og du får gode råd til at sikre, at din livsglade hund kan se flot og velplejet ud.

Sådan Plejer Du Din Staffordshire Bull Terrier

Hyppighed af vask

Det er vigtigt, at du med jævne mellemrum vasker pelsen på dit kæledyr. Der ophobes snavs, bakterier og urenheder i pelsen, som kan tiltrække lopper og andet utøj. Og en beskidt pels kan genere din hund og være medvirkende til, at der bliver beskidt hjemme hos dig.

Det er forskelligt, hvor ofte den lille og tætpakkede bull terrier skal vaskes. Det kommer an på dens aktivitetsniveau samt dens livsstil. Er din hund glad for at komme med i naturen, hvor den boltrer sig i mudder, vandpytter og jord, skal du regne med at give den et bad 2-3 gange om måneden. Er dit kæledyr senior og mindre aktiv med at udfolde sig i naturen, kan du nøjes med at vaske den én gang om måneden. 

Du vil altid kunne lugte og se, hvornår det er tid til, at din terrier skal bades. Pelsen vil få en skarp lugt, når den ikke rengøres optimalt. 

Sådan vasker du en Staffordshire Bull Terrier

Som hundeejer er der en første gang for alting. Det kan være en stor hjælp at bruge en lille guide, der vejleder dig trin for trin til at vaske din bull terrier på den bedste måde både praktisk og mentalt. 

Du skal tage højde for både din hunds reaktioner til badet, og du skal være opmærksom på at vaske den korte men tætte pels optimalt, så bakterier og snavs fjernes. 

 • Praktisk forberedelse
  Du bør have alle ting til badet af din hund klargjort, før du begynder vasken. Du skal have styr på sikkerheden under badet, og du skal være klar med hundeshampoo og en god børste. 
 • Beroligelse 
  Du skal først starte med at berolige din hund, når den er kommet hen dét sted, hvor den skal bades. Det kan både ske på badeværelset og udenfor. Beroligelsen kan ske ved stille og roligt at kæle og snakke i positivt tonefald. 
 • Vask af hoved
  Det bedste er at begynde vasken i nakken og på hovedet af hunden. Hovedvasken vænner din hund til at føle vandet og få masseret shampoo ind i resten af pelsen. Sørg for at undgå, at der kommer vand i øjne og næse. Du vælger selv, om du bruger brusehovedet til at vaske din hund, eller om du anvender en spand med tilpas lunken vand.
 • Vask af krop
  Når hovedet og nakken er vasket, er det tid til, at kroppen bades. Det er særlig vigtigt, at du får vasket din Staffordshire Bull Terrier på maven samt ved benene.
 • Tørring
  Når du har fået badet din hund, skal den tørres. Det er forskelligt fra hund til hund, om den kan lide at blive føntørret. Hvis ikke din bull terrier bryder sig om luften fra føntørrer, kan du bruge et stort håndklæde til formålet. 

Hvornår kan jeg starte med at vaske min Staffordshire Bull Terrier?

Har du en hvalp, skal du være særlig opmærksom på, hvornår den kan tåle at blive vasket første gang. Det anbefales, at du venter med til at vaske din charmerende, lille hund, til den er nået 3 måneder. Hvalpe bliver født med en særlig type af fedt, der er med til at beskytte huden. Derfor skal du vente med at introducere din hund for bad, indtil virkningen af fedtet aftager efter 3 måneder. 

Når du har en hvalp, er det en god idé at tilvænne den bad fra tidligt stadig. Det samme gælder med andre hygiejnerutiner - herunder at få klippet negle og børstet tænder. Ved at vænne din bull terrier til bad fra 3 måneders alderen, kommer det til at gå nemmere at vaske din hund senere i livet. 

Ren Staffordshire Bull Terrier

Gode råd til at vaske din hund

En Staffordshire Bull Terrier er en energisk og legesyg hund. Den elsker nye oplevelser i godt selskab med de mennesker, den bor hos. Energiniveauet er vigtigt at have in mente, når du skal have vasket din hund. Dit kæledyr kan komme til at opleve badet som en leg, der ender med, at det meste af badeværelsesgulvet flyder med vand. 

Vil du undgå for store vandplask, er det en god idé at have et særskilt badekar til din hund. En hund skal lære at få bad. Derfor skal du så vidt muligt gøre det samme, hver gang du vasker din hund. Med tiden lærer den at befinde sig i sit badekar, når den vaskes. Den store fordel ved et badekar er, at du har frie hænder til at massere en god hundeshampoo i pelsen og skylle sæben godt af igen. 

For at sikre at hverken du eller badekarret med dit kæledyr i glider på gulvet i badeværelset, er det smart at have et skridsikkert underlag. På dén måde skal du ikke bekymre dig om sikkerheden, når din nysgerrige og glade hund undersøger vandstråler og spændende sæbebobler.  

I sommerperioden er det oplagt at klare badet udenfor, hvor det er underordnet, at der sprøjtes med vand. Du kan med fordel bruge en snor eller line, der fastgøres til et træ eller et hegn, så du har godt styr på din legesyge hund, mens den vaskes fin og ren.

Dette tilbehør skal du have til pelspleje

Din Staffordshire Bull Terrier har underuld, og den fælder særligt om efteråret. For at undgå for mange løse hår indenfor, kan du børste din hunds pels 1-2 gange om ugen med en blød hundebørste. Børsten føles som behagelig massage for din hund.

Udover en kvalitetsbørste skal du også købe en god hundeshampoo, der er udviklet til din hunds pels. Du kan købe alt tilbehør hos specialiserede forhandlere, hvor du kan vælge imellem forskellige typer af shampooer og flere designs af børster.