Skrevt d. 01.11-2022

Sådan opdrager du din Staffordshire Bull Terrier

Der er så megen debat om pitbulls og de hunde, der tilhører deres familie. Disse smukke hunde får ofte et dårligt ry som værende farlige, aggressive og forfærdelige hunde, der er ude på at æde mennesker, angribe og terrorisere. Dette er bare ikke sandheden. Der er så mange pitbull-racer, som er venlige og kærlige over for deres familier. Det handler alt sammen om opdragelse og en Staffordshire Bull Terrier er ingen undtagelse.

Opdragelse Staffordshire Bull Terrier

Vigtigheden af opdragelse

Alle hunde er hunde; og de har alle den samme chance for at blive gode eller dårlige hunde, og det afhænger alt sammen af den måde, de er opdraget på. Hvis en hund kommer i et hjem med en uansvarlig ejer, bliver hunden sandsynligvis en uansvarlig hund. Hvis en ejer beslutter sig for at lære en hund at blive aggressiv og ondskabsfuld, vil en hund blive aggressiv og ondskabsfuld. Hvis du ønsker at opdrage en Staffordshire Bull Terrier til at blive en venlig, kærlig, loyal og beskyttende hund, vil du opdage, at det er fuldt ud muligt at gøre netop det. Du skal bare være en god leder og en klog træner.

Hundens temperament

Den beskrives som en hund, der elsker at motionere og løbe rundt, og derfor kan den også være en destruktiv race, hvis den ikke bliver trænet og taget ordentligt udenfor. Det betyder, at du måske skal passe på dine møbler og andre ejendele, hvis denne særlige race tilfældigvis bliver efterladt alene i huset i for lang tid uden motion og ordentlig pleje. De vil kede sig og lede efter noget, som de finder interessant at beskæftige sig med. Derfor er det en god ide med noget legetøj. 

En Staffordshire Bull Terrier er en hund, der er venlig og kærlig, loyal og endda hengiven. Den kan på den anden side også være hårdnakket, stædig og meget modig. Alt i alt er det en meget blid hund, når den er korrekt oplært. Med det i tankerne har vi besluttet at give dig et par ting, som du helt klart bør gøre, hvis du planlægger at få en Staffordshire Bull Terrier ind i dit hjem engang i den nærmeste fremtid. Det vil hjælpe dig med at få det bedste ud af dit hundeejerskab og din familie.

Socialiser din hund!

Den ene ting, der kan være afgørende for din hunds adfærd, er tidlig og hyppig socialisering. En Staffordshire Bull Terrier vil helt sikkert blive en meget bedre hund og en meget mere venlig hund, hvis den får lov til at lege med andre hunde, dyr og mennesker regelmæssigt. Gør det til en vane at have hyppige besøgende, så din hund kan vænne sig til denne slags omgivelser. Det vil være noget, der hjælper enormt meget, når din hund træner.

Pas og plej din hund!

Der er ingen grund til, at en hundeejer nogensinde bør forsømme sin hund, men det sker mere, end mange mennesker gider indrømme. Du vil gerne sikre dig, at din hund ikke bliver forsømt, og at den bliver passet ganske godt på. Det gør du ved at holde hunden ude af problemer ved at motionere den og tage den ud regelmæssigt. Du bør holde hunden indendørs sammen med dig og ikke henvise dyret til det fri som en måde at straffe den på eller opdrage den på. Vær venlig, og behandl den som en del af familien.

Sådan Opdrager Du Din Staffordshire Bull Terrier

Brug positiv disciplinering!

Hunde, der bliver mishandlet, bliver sky, bange og ganske farlige. En hund, der er bange hele tiden og ikke ved, hvad den kan forvente, er mere tilbøjelig til at bide og angribe end en hund, der ikke behandles på denne måde. Gør dig selv og din hund en tjeneste og behandl den med respekt, så vil den ende med at blive en af de mest loyale og vidunderlige hunde på planeten.

Husk at holde fast på ordentlig træning

Hunde har brug for ordentlig træning. Når en Staffordshire Bull Terrier bliver voksen, bliver den så meget sværere at træne. Den gode nyhed er, at det ikke er en race, der er svær at træne som ung hvalp, men det er en race, der kræver konstant opmærksomhed og ordentlige træningsfærdigheder, hvis du forventer, at hunden lærer at opføre sig korrekt, når den får instrukser.

Vær konsekvent

Konsekvens er nøglen til korrekt træning og en velopdragen hund. En hund bliver ikke velopdragen, og den kommer ikke til at lære let eller godt, hvis den ikke bliver behandlet konsekvent. Det vi mener er, at du ikke kan undlade disciplin eller regler den ene dag for så at tage dem op igen den næste dag. Du kan ikke vise overbærenhed den ene dag og ikke den næste. Din hund lærer bedst, hvis du er konstant og konsekvent med din disciplin og straf, og den kommer til at lære at opføre sig som et velopdragent dyr, når du behandler den med denne form for adfærd. Du skal være kærlig overfor din hund, men den skal også forstå, at "nej" betyder "nej". 

Vis positiv forstærkning

Den bedste måde at undervise og hunde på er ved at bruge positiv forstærkning. Ingen kan lide konstant at høre alt det, de ikke gør korrekt, men de elsker virkelig at høre, når du er stolt af dem, når de gør noget korrekt. Det er lettere sagt end gjort i nogle tilfælde, men din Staffordshire Bull Terrier vil helt sikkert lære mere af din positive forstærkning end af din mangel på positiv forstærkning. Tilbyd belønninger og godbidder, kærlighed og hengivenhed og venlige ord. Du vil blive meget overrasket over, hvor godt din hund reagerer på denne form for adfærd. Det vil være til gavn for alle, der er involveret i opdragelsen af din hund, og du vil se en mærkbar forskel i den måde, din hund reagerer på dig og kommandoer, når du bruger positiv forstærkning.