Skrevt d. 27.10-2022

Staffordshire Bull Terrier: Sådan får din hund masser af motion og stimulering

En Staffordshire Bull Terrier er en hunderace, der har brug for masser af aktivitet. Det er derfor vigtigt at din Staffordshire Bull Terrier får masser af motion og stimulering i hverdagen. Det kan dog være en smule overvældende at vide helt præcist hvordan, og hvor meget aktivitet din hund skal have.

Hvad enten du har planer om at få en Staffordshire Bull Terrier, netop har fået din lille nye hvalp, eller allerede har en, men mangler inspiration, så er denne artikel perfekt til dig. Vi har lavet den perfekte guide fuld af ideer til, hvordan du sørger for at give din Staffordshire Bull Terrier masser af motion i den travle hverdag.

Motion For Racen Staffordshire Bull Terrier

Fysisk aktivitet

Det er først og fremmest vigtigt at din Staffordshire Bull Terrier får masser af motion. Daglige gåture er derfor et must. Det kan dog nogle gange være svært at få en lang gåtur presset ind i det allerede travle skema. For at sikre at din hund får sin daglige gåtur, kan det derfor være en god ide at lave et skema. Hvis I er flere, for eksempel en hel en familie, kan dette skema også inkludere hvem, der går tur med hunden på hvilke dage. Det er selvfølgelig vigtigt, at børn er akkompagneret af en voksen, hvis de skal gå tur med hunden. Staffordshire Bull Terrieren elsker faste rammer og rutiner, så gør det gerne på samme tidspunkt på dagen.

Træning og leg er selvfølgelig også en vigtig del af din hunds motion. Træningen kan både ske derhjemme eller udenfor. Det kan dog være en god ide at træne din hund det samme sted, når du lærer den de basale kommandoer. Hvis du har en have, er det oplagt at bruge lidt tid hver dag på at kaste med en bold. Hvis dette ikke er tilfældet så find en lokal park, fodboldbane eller andet græsareal, som i kan bruge til leg. Desuden er det vigtigt at være opmærksom på, at din hund ikke altid selv ved, hvornår den har fået nok fysisk aktivitet, og det er derfor vigtigt at sætte en tidsramme for, hvor lang tid din hund kan være aktiv. Hvis den får for meget fysisk aktivitet, kan det lede til stress, så sæt eventuelt en alarm så du ved hvornår, den har fået nok.

Mental stimulering

Staffordshire Bull Terrier er en intelligent hund, og det er derfor vigtigt, at den ikke blot får fysisk, men også mental stimulering på daglig basis. Du kan nemt blande den fysiske og mentale træning ved lydigheds- og apporteringstræning.

Hvis det er første gang, at du ejer en hund, eller blot har brug for lidt ekstra hjælp, kan det være værd at undersøge om, der er en lokal hundeskole i dit område. Her vil du få hjælp til, hvordan du træner din hund på den helt rigtige måde.

Der findes desuden masser af hundelegetøj, som kan udfordre og mentalt stimulere din hund. De kan især være gode, når din hund er alene hjemme til at fylde tiden.  Også den mentale træning virker bedst, hvis det er som en del af en fast rutine og bør derfor fastlægges. Det er desuden vigtigt at bruge positive forstærkere, når du træner din hund. Din hund vil ikke reagere godt på negative forstærkere såsom råb og straf. Det er meget bedre og mere effektivt at bruge positive forstærkere såsom ros og godbidder. Staffordshire Bull Terrier hunderacen er heldigvis en race som, hvis trænet korrekt, er relativ nem at træne.

Stimulering Staffordshire Bull Terrier

Social stimulering

Fra din Staffordshire Bull Terrier er helt lille hvalp, er det vigtigt at socialisere ham eller hende med andre hunde og mennesker. Det er uundgåeligt, at din hund vil møde andre mennesker og hunde i sin livstid. For at sørge for at det ikke er noget, du hverken frygter eller hader, når dette sker, så er det vigtigt at starte tidligt. Hvis i har venner eller familie, som har en hund, kan i med fordel bruge denne til social stimulering. Start stille og roligt med den samme hund og de samme mennesker og arbejd jer op ad.

En anden mulighed er at gå på hundeskole, hvor du får hjælp til at træne din hund, og her vil der være rig mulighed for at møde andre hunde. Dette er dog bedst, når din hund er hvalp, og hvis den ikke længere er det, vil vi foreslå en mere stille og rolig fremgangsmåde. Hvis du bor i et område med andre hunde, kan du eventuelt starte en lille hundeklub, hvor i sammen går på tur. Dette er også med til at gøre de lange gåture lidt mere underholdende for dig.

I vinter- og sommertiden

Når vinterkulden kommer, er det vigtigt at være opmærksom på at din Staffordshire Bull Terrier ikke har en særlig tyk pels. Den er derfor mere udsat for kulde og vind, og den kræver derfor ekstra opmærksomhed. Den har dog samme behov for fysisk aktivitet om vinteren, som den gør om sommeren. Det kan derfor være en god ide at investere i en hundejakke eller lignende når I skal på tur. Dette kan være med til at sørge for, at din hund ikke fryser alt for meget.

Tilsvarende har den brug for samme opmærksomhed i sommermånederne. Hunden er tætbygget og har derfor svære ved at komme af med varmen. Dette kan lede til hedeslag, hvis ikke du er opmærksom. Det kan derfor være en god ide at træne og gå ture med din hund om morgenen, formiddagen eller sent om aftenen, når varmen har lagt sig en smule. Desuden skal du også være opmærksom på, at din hund altid har vand. Hvis i er ude at lege i en park, kan det være en god ide at medbringe vand og en lille skål, så din hund kan få vand når i leger.