Skrevt d. 04.11-2022

7 gode grunde til at anskaffe sig en Staffordshire Bull Terrier

Staffordshire Bull Terrier er en hunderace, der oprindeligt stammer fra Storbritannien. Racen blev første gang indregistreret i 1935, og siden begyndelsen har hunden særligt egnet sig som show- og familiehund. 
 I et land som vores har Labrador Retriever hunden længe nydt den største udbredelse. Men der er særligt syv gode grunde til, at du i stedet bør overveje en Staffordshire Bull Terrier, næste gang din familie trænger til udvidelse. 

Anskaf Staffordshire Bull Terrier

Det loyale kæledyr 

Først og fremmest er Staffordshire Bull Terrier blandt de mest solidariske hunde, der findes. Når hunden er helt lille, kræver den som alle andre hvalpe masser af træning, tålmodighed og omsorg. Det er vigtigt, at du skaber trygge rammer for hunden, og at du giver den god tid til at udvikle sig og øve sine færdigheder. Hvis du viser dette overskud, vil hunden hurtigt begynde at betragte dig og resten af familien som sin primære flok og altid vise jer den mest udprægede form for loyalitet.

Børnenes bedste ven 

Mange børn er helt vilde med hunde. Og utallige undersøgelser har gennem tiden vist, at hunde faktisk har en lang række helbredsmæssige fordele for særligt børn. Børn, der vokser op i et kæledyrshjem, er således mindre tilbøjelige til at udvikle både kæledyrs-, græs- og støvallergi. 
 Hvis din familie omfatter børn, er det dog vigtigt, at du vælger den rette hunderace. Nogle hunde er mere bidske end andre, og specielt for små børn kan en hund med et genstridigt væsen virke ret voldsom. Staffordshire Bull Terrier kendetegnes ofte med et blødt og legesygt temperament, og hundens medgørlige væsen er hovedårsagen til, at englænderne ofte betegner denne race som "nanny dog". 

Leg og afslapning 

Grunden til, at mange mennesker foretrækker hunden fremfor katten, er, at hunde generelt er udpræget sociale væsner. Dette gælder ikke mindst for Staffordshire Bull Terrier. Hunde af denne race bryder sig grundlæggende set ikke om at være alene hjemme, og derfor egner den sig særligt som kæledyr for lidt større familier, der altid kan sikre, at der er nogen til at tage sig af den. 
 Selvom det kræver lidt tilvænning med denne hunderace, oplever mange familier at en Staffordshire Bull Terrier er det hele værd. Hunden er nemlig altid klar på at lege og putte med familiens medlemmer. Hvis du passer godt på den og sørger for, at kæledyret føler sig tilpas og trygt, vil en Staffordshire Bull Terrier desuden også sagtens kunne slappe af og dase timerne væk i hjemmets sofaer og tæppedynger. 

Det høje aktivitetsniveau 

Alle hunde har brug for motion. Dog er nogle hunderacer mere aktive end andre. Staffordshire Bull Terrier er overordnet set en hund med et højt aktivitetsniveau. Dét betyder, at du med denne hund kommer til at have masser af motivation for at gå lange tur og tage raske løbeture gennem de grønne arealer i dit nabolag. 
 Mange undersøgelser peger på, at kæledyr har evnen til både at sænke risikoen for stress, depression, angst og forhøjet blodtryk. Og med en Staffordshire Bull Terrier, kan du være helt sikker på at få masser af motionsmæssige fordele, når I sammen bevæger jer både i og udenfor hjemmet. 

Venligheden 

Der findes et væld af hunderacer alene i Danmark, og mange af dem har ganske venlige sind. Dog er få racer lige så venlige som Staffordshire Bull Terrier. Denne hund er nemlig karakteriseret ved altid at søge at sætte sine menneskers behov først. Hvis du for eksempel er trist til mode, vil en Staffordshire Bull Terrier, der betragter dig som familie, gøre alt, hvad den kan for at muntre dig op. Nogle gange vil dette komme til udtryk ved, at hunden finder sit legetøj frem og forsøger at få dig op fra sofaen. Andre gange vil hunden kunne fornemme, at den bedst kan hjælpe dig ved at lægge sig helt tæt ved dig, indtil du får det bedre. Uanset hvad kan du regne med, at hunden vil dig det bedste og at den, når du har brug for den, aldrig forlader din side. 

Køb Staffordshire Bull Terrier

Intelligensen 

Staffordshire Bull Terrier en en meget intelligent race. Derfor har den både brug for rigelige mængder af fysisk træning og for træning, der stimulerer og udfordrer dens hjerne. Racen løser som regel nye opgaver væsentligt hurtigere end mange andre racer, og særligt lydigheds- og apporteringstræning vil perfekt egne sig til Staffordshire Bull Terrier. Når I først påbegynder træningen, vil hunden desuden typisk vise en ivrighed, som vil gøre træningen sjov, spændende og behagelig for jer begge to. 

Det trygge hjem 

Selvom hunde og mennesker er grundlæggende forskellige, har vi også visse ting til fælles med vores firbenede kammerater. Både hunde og mennesker har brug for tryghed, og dét gælder særligt, når vi befinder os inden for hjemmets fire vægge. 
 Staffordshire Bull Terrier er fra en tid, hvor englænderne ikke længere avlede kamphunde, og derfor besidder racen ikke et direkte kamp- eller vogtergen. Men med sit opmærksomme og kærlige væsen, kan du være helt sikker på, at denne race vil søge at beskytte dig og resten af familien døgnet rundt. Hjemmet vil altid føles trygt, rart og fyldt med kærlighed, når I har en Staffordshire Bull Terrier som del af familien. 

Hvordan finder jeg den rette Staffordshire Bull Terrier? 

En Staffordshire Bull Terrier koster som regel mellem 6 og 9.000 kroner. Dog veksler prisen alt efter, hvor og hvornår du vælger at købe den. I Danmark findes der både masser af dyrehandlere og en del private ejere, der ligger inde med denne hunderace. Hvis du køber din hund af en privat, kan det være en god idé at bede om en attest på hundens sidste helbredstjek. Så er du nemlig sikker på, at den Staffordshire Bull Terrier, du får med hjem, er sund og rask.